Lämna följande fält tomt
Ring oss 08-32 13 90

PRESENTERAR DU IDÉER FÖR KUNDER?

Vasagatan 11, Stockholm

16 mars, 15.30 - 17.00

Hej Projektledare! Hej Kreatör!

Håller dina idéer rättsligt?

Visst har du någon gång fått en klump i magen när frågor om bildrättigheter, varumärken eller lagligheten i en provokativ kampanj bubblat upp till ytan? På IPQ är vi specialister inom innovationsjuridik och arbetar med ByråLaw.  Vi har ställt frågor till din bransch och ditt skrå och vi tror att du skulle ha nytta av ByråLaw.

Vad är ByråLaw?

ByråLaw är vår benämning på projektledarens juridiska vardag, dvs. rättsliga frågor som uppkommer på byråer som lever på att ta fram nya produkter eller kampanjer åt kunder. Det finns många olika typer av juridiska frågeställningar som uppkommer i samband med skapandet av design, kommunikation och digitala gränssnitt, någonting som ibland kan leda till kostsam brandsläckning om det exempelvis visar sig att en design eller kommunikativt koncept är för likt något annat som redan finns eller rent av kanske är olagligt enligt marknadsföringslagen.

IPQ vill försöka råda bot på detta och bjuder därför in till ett seminarium för att diskutera innovationsjuridiska utmaningar med dig som arbetar med  reklam, design och kommunikation där mycket innovation skapas.

Under seminariet kommer vi att gå genom typiska situationer som ni berättat utgör utmaningar och risker ni ser i er bransch.  Vi kommer dela våra erfarenheter och svara på frågor som:

  • Får ICA-Stig avbildas som Steve Jobs i en annons?
  • När blir ett namn ett varumärke? Räcker det att domänen är ledig för att vi ska kunna säga att namnet är vårt?
  • Vilket ansvar har vi för bilder och kommentarer på kampanjens facebook-sida?
  • Vem äger rättigheten till en konceptuell idé om vi anlitat en frilansande Designer, AD eller Copy?
  • Vad får vi inte säga i reklam? Tumregler och lagstiftning som aktualiseras vid marknadsföring i Sverige idag.

Vi kommer att dela erfarenheter och lära av varandra så ni får gärna ta med en aktuell fråga som ni vill diskutera.

Seminariet är speciellt intressant för dig som är Projektledare eller Kreatör på byrå.

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på lättare mat och dryck så lägg gärna in lite extra tid i din kalender. Om du får förhinder uppskattar vi avbokning 24 timmar innan.


Föreläsare

Pia Hogman och Linnea HarneskDet här får du som deltar

Du får en överblick av rättsområdet ByråLaw och en bättre bild av juridiska frågor som kan uppstå i din vardag. Vi går igenom situationer då det kan vara bra att vara uppmärksam på vad som gäller juridiskt och vi kommer visa konkreta kampanj- och produktexempel där det gått snett eller blivit helt rätt.