Lämna följande fält tomt
Ring oss 08-32 13 90

Fashion Law – när juridiken möter estetiken

Vasagatan 11

28 september, 7.30-9.00

Det finns en myt att modebranschen inte behöver använda innovationsjuridik eftersom en modeprodukt har en kort livscykel. Kopiering är vardagsmat och möjligheterna att agera mot intrång känns oöverkomliga.

Vi vill slå hål på myten om att immaterialrätt inte ger någon effekt. Det finns mängder av exempel där en framgångsrik strategi för modeinnovationer har bidragit till att hindra konkurrenter från att sälja liknande modeprodukter som vi vill dela med oss av.

Under seminariet kommer vi att diskutera de rättsliga aspekter som uppstår under livscykeln hos en modeprodukt, dvs. från skapandeprocessen i modehuset till dess att plagget hamnar i konsumentens garderob. Vi kommer även beröra de digitala kanalerna där modeprodukter säljs och marknadsförs. Vi vill visa hur IPQ kan hjälpa er att agera i alla digitala kanaler och att ta fram ett arbetssätt och en strategi för modeprodukter.

Vi kommer att dela erfarenheter och lära av varandra. Det betyder att ni gärna får ta med dig en aktuell fråga som ni vill ha svar på.

Seminariet är speciellt intressant för dig som arbetar inom detalj- eller klädbranschen och du är troligen bolagsjurist, marknadschef, produktionschef, designer, projektledare eller inköpare.

Seminariet är kostnadsfritt. Vi bjuder på frukost kl 7.30 och seminariet börjar kl 8 så försök komma i tid. Om du får förhinder uppskattar vi avbokning 24 timmar innan.

 


Föreläsare

Joanna Eckeström, Linnea Harnesk

IPQDet här får du som deltar

  • Vi kommer dela med oss av erfarenheter och ge konkreta råd för hur ni kan tjäna pengar på er modeprodukt tack vare innovationsjuridik
  • Kunskap om hur du hindrar konkurrenter från att kopiera era produkter tack vare innovationsjuridik