Lämna följande fält tomt
Ring oss 08-32 13 90

Hipp hipp, hurra!

IPQ

I dagarna firar IPQ tio år. En jämförelsevis liten födelsedag i vår bransch där många av konkurrenterna har över 100 år på nacken men likväl en milstolpe för oss. IPQ:s VD och grundare Thomas Randes drar lärdomar av de första 10 åren och gläntar på dörren till IPQ:s framtida arbete och utveckling av innovationsjuridiken.

Nu har 10 IPQ-år gått. Vad skall vi åstadkomma de nästa 10 åren? Om framtiden vet vi lite. Men det förflutna ger ofta ledtrådar om framtiden. Vi vill tro att vi gjort bra saker tillsammans med våra kunder för att möjliggöra vår position på marknaden i dag. Våra nyckeltal stödjer detta genom att visa en offensiv och stabil tillväxt. Från 2 medarbetare till 30 i dag inom en bransch där vi fick höra: ”Är ni verkligen etablerade?”. Vi har utnämnts till Gaseller och Superföretag flera år i rad. Smickrande såklart men det räcker inte.

IPQ är en patentbyrå. Valet att vara en patentbyrå jämfört med t.ex. advokatbyrå eller annan konsultverksamhet kommer från kopplingen mellan intellectual property och teknikkunskap. Utan kunskapen om teknik kan vi inte skapa skräddarsydda IP-lösningar till våra kunder. Utan grundläggande förståelse för intellectual property som tillgångsmassa går det inte att skapa skräddarsydda IP-lösningar till våra kunder. Vi utgår alltid från innovationen och dess potential att vara värdeskapande för våra kunder. Att identifiera och definiera innovation är vår grund vilken vi alltid utgår ifrån. Vi kallar det innovationsjuridik.

Hos IPQ kommer vi de närmaste åren att fortsätta vår transformation mot att hantera intellectual property och kunskap som tillgångsmassa. För att bättre förstå sammanhanget kunskap och innovationsjuridik som tillgång måste vi fortsätta utveckla vårt kunskapsföretag. Detta kan vi bara göra genom att utveckla oss själva på individnivå i en bestämd riktning. Detta för att bättre kunna visa våra kunder vilket IP-stadium de befinner sig, vart de kan komma och hur de skall ta sig dit.

Vi ser med spänning fram emot att fortsätta utveckla våra kunder och oss själva.
/Thomas Randes