Lämna följande fält tomt
Ring oss 08-32 13 90

Almedalen och vikten av påverkan

IMG_9592

 

Efter en intensiv vecka i Almedalen är vi nu ordentligt peppade inför hösten!
Vår rekogniseringsresa har resulterat i många möten med nya och gamla bekantskaper, vi har fått möjlighet fylla på med kunskap om allt som berör innovationssystemet och vi har även haft möjlighet att dela våra tankar kring vikten av innovationsjuridik, ägande och utveckling av kunskapen i organisationer.

De tre viktigaste insikterna och utmaningarna:

Innovationssystemet – med så många brukare av innovationssystemet så undrar vi vems definition som ska gälla? Vi har lyssnat på nästan alla som hänvisar till innovationer och innovationssystem; politiker, forskare, bidragsgivare och statliga finansiärer och några från näringslivet och alla har olika sätt att lyfta fram sin del och sätta i ett gemensamt sammanhang. Vem ser till helheten?

Den osynlige entreprenören – vi efterlyser entreprenörens perspektiv i innovationsdebatten. Det var alltför många som pratade om innovatörens potential att uppfinna och alltför få som pratade om att det är minst lika viktigt att ta de innovationer som har ett värde till marknad och vidare utveckling. Att skala upp innovationen och göra den till en säljbar produkt eller tjänst. Ofta handlar det om investeringar från näringslivet och ett tillskott av kunskap inom försäljning, marknadsföring och produktutveckling. Här vill vi se ett tydligare samband och en ökad förståelse från politiker.

Innovationer är heta – vilket blir nästa års buzzword?

Nu är det bye, bye Almedalen för i år och vi ser fram emot nästa sommar.

/Jenny, Thomas och Olle

IPQ_Almedalen_2015